top of page
Търсене
  • Павел Димов

От днес градският парк на Добрич разполага с още една красива водна атракция.


Новият фонтан на Добрич бе пуснат за първи път днес. Той се намира в градския парк "Свети Георги", в езерото, точно пред комплекс "Лебед".

Фонтанът заработи в присъствието на министъра на спорта Красен Кралев, Кристиян Димитров - координатор на Министерството на спорта за област Добрич и кмета на града Детелина Николова.

Той разполага с красиво многоцветно осветление, което го прави изключително атрактивен за гледане и след залез слънце. Оборудването и изработка е изцяло дело на фирма VALDIM Waterfountains. За да оформим тази красива водна аткация сме вложили общо 39 LED RGB подводни прожектора със обща мошност над 1500W и работно напрежение 24VDC . Изполваните дюзи 19 на брой, както и колекторите са изцяло иработени от неръждаема стомана ANSI 316L което повишава многократно експлоатационния им срок без да позволява потъмняване или образуване на ръжда и корозия. За доставянето на вода за водните ефекти се грижат 9 броя потопяеми помпи монтирани в специализирана филтърна кутия от неръждаема стомана. Управленето, ситуирано на брега на езерото във вентилирано метално табло, контролира динамично ниванта на водните струи и LED RGB прожекторите.


77 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page