top of page
Търсене
  • Павел Димов

Вода, Светлина, Лезерни ефекти и Хипнотик превърнаха Панагюрище в хит


Водна феерия насред Панагюрище се е лее от снощи. Новият фонтан в центъра на бунтовническия град бе открит с официална церемония. И си заслужаваше всичките приготовления, тъй като водната аткракция е впечатляваща. Точно на църковния празник Успение на Св. Иван Рилски /18 август/, небесният закрилник и покровител на българския народ на площад „20­ти април“ в Панагюрище хиляди се радваха на уникалният фонтан. Досега местните дори не са предполагали, че съществуват такива красоти и то в родното им Панагюрище. Новата придобивка е точно пред сградата на общината благодарение на фирма VALDIM Waterfountains и техния екип.

Фонтанът е комбинация от феерия, атракция и водна фантазия в съчетание от звук, музика,светлина и специална хореография на водните ефекти. Фонтанът е конструиран с динамично управление на водните ефекти, осветлението и хореографията върху музикален съпровод. Проектът е финансиран с европари и от бюджета на община Панагюрище.

Водното съоръжение има над 30 цветови комбинации, 150 кубика оборотна вода се превръщат във феерия от танцуващи цветни струи, благодарение на 37 помпи, 150 дюзи, 100 прожектора и дължина на положения кабел 4 км. Съвременна автоматика ръководи осигурява възможност за синхронизацията между осветление и музика.

Водната струя е допълнена с LED осветление, линейна стена с индивидуално управляеми елементи, които позволяват изписване на различни графични фигури, с водни струи, насочени вертикално нагоре с височина 4 метра и синхронизиран за работа с музика. Второто приложение на водния ефект тип „Дракон" е воден прожекционен екран за лазерно шоу, синхронизирано с работата на фонтана.

Върху водната завеса ще могат да бъдат прожектирани видео клипове с лазер с подходяща мощност, който е разположен срещу фасадата на общината. „Elements“ на Линдсей Стирлинг, Asturias на група Хипнотик и „Планетата на децата“ на Крисия, Хасан и Ибрахим огласят водните струи.

93 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page